Duydum ki et dünyasının harika çocuğu Nusret, hedef büyütmüş. Japonların ünlü sığırı wagyuyu incelemek için Japonya'ya gitmiş. Nusret, wagyuları Türkiye'de yetiştirip etini Doğuş Grubu'ya ortak açtığı yeni mekanında Türk insanıyla buluşturacakmış. Kobe sığırı wagyular dünya üzerindeki birçok insandan (en azından benden) iyi yaşıyor.
Günde bi kova bira
Jponya'nın Kobe şehrindeki çiftliklerde yetişen wagyuların her birine 10 kişi bakıyor. Wagyular şalgam, havuç, patates ve arpayla besleniyorlar. Ayrıca iştahları
açılsın diye her gün bir kova da bira içiyorlar. Zaman zaman kaplıcaya götürülüp ruhları arındılıyor ve sinirli olmuyorlar. Vücutlarına da gün boyu masaj yapılyor. Bu masaj sırasında özel bir eldiven kullanılıyor. Kobe beef'lerin bir porsiyonu Japonya'daki restoranlarda Türk parasıyla 400-500 liraya satılıyor. Yiyenler "Bu yediğimiz etse daha önce yediklerimiz neydi?" yorumunu yapıyorlar. Nusret bakalım aynı şartlarda wagyuyu yetiştirmeyi başarabilecek mi? Ayrıca porsiyonu kaç liraya müşteriye sunulacak merak ediyorum. Bizim kabımız dar. Bir porsiyona 300-500 lira veremeyeceğime göre oturup masaya "Bir gram kobe beef alabilir miyim" diye şansımı deneyeceğim. Eee bu yazının erkek modasıyla ilgisi ne diyeceksiniz. İlgisi yok. İyi yiyen erkek iyi giyinir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder