10 Mart 2013 Pazar

ZEGNA İlkbahar – Yaz 2013 Koleksiyonu


Disiplinli İtalyan terzilik geleneği ile stil, araştırma ve ifade özgürlüğü arasındaki belirgin zıtlıktan ilham alan Ermenegildo Zegna İlkbahar – Yaz 2013 Koleksiyonu’nda, yaratıcılık, biraz aykırılıkla bozulan bir couture ve resmi giyim geleneği ağır basıyor ve Zegna'nın lüks ipeği ortak payda görevi yapıyor.


Zegna Couture

Zegna Couture’ün sıradışı kalitesinin sırrı, dikkatle seçilen hammaddelerde yatıyor. Sadece en az bulunan, en iyi lifler bu özel koleksiyon için seçiliyor; elde işlenen ve lüks ayrıntılar, Ermenegildo Zegna Couture geleneğinin mükemmel yönlerini oluşturuyor.

Bir Couture takım elbisenin özellikleri:
  • süreçte 500'den fazla el görev başında,
  • 18 saat yetenekli zanaatkârlık,
  • 120'den fazla dikiş işlemi,
  • 33.000'den fazla dikiş,
  • 36 civarında ütüleme işlemi.

Zengin lüks ayrıntıları ve markaya özgü çapraz dikişiyle Ermenegildo Zegna'nın Couture Koleksiyonu, elde dikilmiş İtalyan terziliğinin zirvesini sunuyor; her ayrıntı ve işlem çevreye saygı bakımından dikkatle incelenerek Zegna'nın geleneğe ve çok eskilere dayanan sürdürülebilirliğe verdiği önemle örtüşüyor.
Takım elbiseler, ceketler, gömlekler, kravatlar, ayakkabılar ve deri aksesuarlardan oluşan bütün koleksiyon zarif bir siluet, ayırt edici erkeksilik ve sıradışı tarzıyla öne çıkıyor.
Zegna Couture’ün ayırt edici özellikleri, uygulanan terzilik teknikleri, görkemli kumaşlar, yenilikçi tarz ve sadece el işçiliği ile başarılabilen bir beceriden oluşuyor.

Zegna Couture İlkbahar – Yaz 2013:
Ayrıntıların inanılmaz tanımına, renk kombinasyonlarına, giysi ve aksesuarların en üst düzeyde kalitesine uygulanan ustalık, İlkbahar – Yaz 2013 Koleksiyonu’ndaki temel öğeleri oluşturuyor.
Omuz vatkalarından düğme deliklerine kadar el işçiliğine gösterilen bağlılık, maksimum konfor ve terzilik hassasiyeti sağlıyor; doğal ışıltılarıyla Avustralya Sedefi’nden düğmeler gibi sıradışı malzemelerin özel kullanımı, kumaşların görünümünü zenginleştiriyor, güzelleştiriyor.
İlkbahar – Yaz 2013 Koleksiyonu’nda yenilik olarak Zegna Couture lüks örgü giyimi ve elde dikilmiş deri ve ayrıca kumaş kaban da içeriyor.






İpek az bulunan bir kumaş; o kadar yumuşak ve hafif ki, zarafet ve güzellikle eşanlamlı hale gelmiş.
Ermenegildo Zegna’nın mükemmellik tutkusu, 100 yılı aşan bir süredir, onlarca yıllık deneyimle mükemmel hale getirilen ve ayrıntılara büyük bir özen gösterilen zanaatkârlık yöntemlerine dayanarak dünyanın en özel erkek giyim kumaşlarının üretimine ilham verdi. Şimdi de aynı tutku ve mükemmelliğe verilen önemle, Zegna antik gelenekleri canlandırarak ipeğin sırlarını çözüyor.
ZegnaSilk, yazlık giysilere hafif bir zarafet ve kışlık giysilere de lüks bir yumuşaklık getirerek teknik kumaşlara yenilikçi bir boyut katıyor;
Bükülmesinden boyanmasına, dokunmasından son işlemine kadar, ZegnaSilk şimdi yeni özel logosuyla bütünüyle İtalya'da, Grup’un 2009'da satın aldığı Tessitura di Novara’da üretiliyor.

'in özellikleri:
  • ipliği o kadar ince ki (10 mikron), bir kilo ipek ipliğinin uzunluğu 120 ile 200 kilometre arasında değişiyor
  • üretilen kumaş son derece güçlü, çok parlak ve maksimum düzgünlüğe sahip
  • dokunuşla yaratılan inanılmaz etki
  • rafine ve ayırt edici dokulara verilen güncel ve fütüristik görünümler


İlkbahar – Yaz 2013:
İpek, Ermenegildo Zegna'nın yeni İlkbahar – Yaz 2013 Koleksiyonu’nu aydınlatmak için zenginleştirdiği ve güzelleştirdiği kumaş.
İpek kullanımı her yerde görülüyor; tropik havaya sahip eksantrik baskılarla oluşturulan sofistike bir tarz. Geleneksel dokumalar ve dokular, İlkbahar – Yaz sezonu için yaratılan komple yeni kumaşlarla yeniden yorumlanıyor: şantung etkili gökkuşağı renklerinde ipekten, baskılı gömlekler, kravatlar ve fularlarda vintage görünümüne ve ipekle gabardin karışımı olan SilkCo'ya kadar. Özellikle Zegna'nın yeni dokulu ipekleri vurgulanıyor; lazerle delikler oluşturulmuş çift katlı ipek ya da canlı bir etki yaratan ve daha çok örmeler için kullanılan bükümlü ipek mouline ipliği.
Zegna ve Tessitura di Novara’nın yarattığı bu güzel kumaşlar, zarafet ve sağduyuyu modern bir havayla birleştirerek yaz şıklığının mükemmel bir ifadesini oluşturuyor.
Sonuç, bugünün erkeği için tek kelimeyle sıradışı olan zarif ve çok yönlü bir gardırop.



















Ermenegildo Zegna İlkbahar – Yaz 2013 / Öne çıkan Görüntüler

Görüntü 1
Görüntü 6
Görüntü 11
SilkCo takım elbise - Pamuk ve ipekten ten rengi, hafif gabardin, 3 boyutlu görüntü, Omuzları vatkalı, astarsız ceket, dikişli kat yeri olan tek pileli pantolon.
Vintage görünümlü ve tropik fular deseni baskılı saf ZegnaSilk fitilli kumaştan Polo gömlek ve cep mendili.
Yumuşak Napa derisinden, hafif mokasen ayakkabı.

Reglan kollu, koyu mavi, gömlek yakalı Napa derisinden mont, ön panelde tohum ilmiği biçiminde örülmüş saf mouline ipekten örgü.
Hafif SilkCo pamuk ve ipek karışımı ten rengi, 3 boyut uygulamalı , dikişli kat yeri olan tek pileli pantolon.
Koyu mavi, pamuk ve ipek karışımı fitilli kumaştan gömlek.
Yumuşak dana derisinden, elde parlatılmış renk etkisiyle zıt renkte tutma yerleri ve köşeleri olan Maxi seyahat çantası.
Elde parlatılmış Fransız dana derisinden, zıt renkte püskülleri olan mokasen.
Çift pamuk gabardinden mont, 4 kapaklı cep ve tropik fular deseni baskılı, saf ipekten astar.
Hafif SilkCo pamuk ve ipek karışımı fildişi renkli, 3 boyut uygulamalı dikişli kat yeri olan, tek pileli Pantolon.
Tropik tasarımlı ve vintage görünümlü, baskılı saf ipekten Polo Gömlek, .
Yumuşak dana derisinden, elde parlatılmış renk etkisiyle zıt renkte tutma yerleri ve köşeleri olan Maxi seyahat çantası.
Elde parlatılmış Fransız dana derisinden, zıt renkte püskülleri olan mokasen.

Görüntü 21
Görüntü 30
Görüntü 39
Saf ZegnaSilk kanvastan, parlak, omuzları vatkalı, astarsız ceket. Tropikal fular deseni baskılı, dikişli kat yeri olan tek pileli, pamuk ve ipek karışımı, hafif, SilkCo gabardin pantolon. Petrol mavisi, ipek fitilli kumaştan gömlek. Mikro puanlı baskıdan, kenarı özel işlemeli, ipek dimi dolkulu cep mendili. Hafif, süet mokasen.
Saf ZegnaSilk kanvastan, parlak takım elbise; omuzları vatkalı, astarsız ceket ve dikişli kat yeri olan tek pileli pantolon.
Kısa kollu, delikli, petrol mavisi, merserize pamuktan Polo. Tropik fular deseni baskılı, vintage görünümlü, saf ipek fitilli kumaştan cep mendili.
Hafif, süet mokasen.
Petrol mavisi, pamuk ve ipek SilkCo çift kat kumaştan, parlak takım elbise; Omuzları vatkalı ceket ve dikişli kat yeri olan tek pileli pantolon. Tropik fular deseni baskılı, vintage görünümlü, saf ZegnaSilk fitilli kumaştan gömlek ve cep mendili.
Hafif, süet mokasen.





İlkbahar – Yaz 2013 Koleksiyon ana özellikleri:

Silüet:
  • belirgin, eyer tipi omuzları olan ceketlerle vurgulanmış
  • ince gösteren, daha yüksek bel çizgisi ve geniş yakalar
  • dikişli pileleri olan, yüksek belli, dar kesim pantolonlar

Paletler ve desenler:
  • Koyu mavi, kırmızı, tütün rengi, ten rengi, ördekbaşı, gri tonları, fildişi ve optik etkiler bir araya getirilerek çok renkli baskıların uygulanıyor ve ipliklerin kombinasyonuyla çeşitli yeni özel kumaş dokuları ve desenleri oluşturuluyor.
  • Her Zegna tasarımının baskısı İtalya'da yapılıyor; İtalya'da bu son derece özel zanaatkârlık işleminin niteliği bir sanat gibi geliştirilmiş durumda ve bu sanatsal desenlerin inceliği, Ermenegildo Zegna'nın 1910'dan beri süregelen kumaş, yenilikçilik ve estetik tutkusunu en iyi şekilde yansıtıyor.

Kumaşlar ve malzemeler:
  • İlkbahar – Yaz 2013 Koleksiyonu, ipek, pamuk/ipek ve Napa plonje gibi sofistike ve zarif malzemeler kullanılarak üretilen kusursuz takım elbiseler, kaban, örme giyim ve aksesuarlar içeriyor.


Tropikal ve vintage baskılı ipeklerin gömleklerde, fularlarda, kravatlarda, ayrıca astarlar ve vurgularda kullanıldığı koleksiyon,
  • Kusursuz bir terziliğe sahip takım elbisenin değerini anlayan ama ufak tefek aykırılıkları da seven, günümüzün modern ve kendinden emin erkeği için üretildi;
  • Canlılık ile ifade özgürlüğünü çok güzel bir şekilde birleştirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...